maandag 31 januari 2011

koud hé

Als ik vandaag nog één keer "koud hé!" moet horen dan vrees ik dat ik ter plaatse een emmer heet water op die persoon keil. Als de zon schijnt met een beetje wind erbij krijg je steevast "jamaar die wind is er teveel aan", is het lichtjes koud zoals nu klagen ze ook al en in volle zomer als je smelt krijg je "tzou wel wat frisser mogen zijn"...het zal nooit goed zijn voor ons Belgskes.

Gezien iedereen mij er vandaag op wijst dat het berekoud, pokkekoud, retekoud, ijskoud en zelfs ongelooflijk koud is, pas ik het menu van de avond aan naar pure belgische kost! Nee geen frietjes maar witloof met kaas en hesp. Want wat is er lekker dan dat? Zelfs mijn dochter lust het en die is pas kieskeurig!

Ik probeerde onlangs nog een amerikaanse kennis uit te leggen hoe het te bereiden, dit was al een probleem want in zijn kleine stad hadden ze geen witloof. In het kort zijn er maar een paar dingen waarop je moet letten. Stoof je witloof in plaats van het te koken, koop een lekkere goeie hesp en gebruik een mengeling van kazen die je liefst zelf samenstelt.


Als het echt niet anders kan gebruik je een gratin mengeling uit de supermarkt. Vanaf dan is het easy. Witloof in de ham rollen, kaassaus erover en naar wens nog puree erbovenop. Even de oven in voor een korstje en smullen maar....ik zou een foto hebben gemaakt van het eindprodukt maar ik had de kans niet, de schotel werd geplunderd!

1 reacties:

lulazoid zei

Ah, de revamped blog. Ziet er goed uit!

Een reactie posten