maandag 7 februari 2011

Chinees Nieuwjaar

Ik heb eigenlijk nooit stilgestaan bij alle Chinese tradities omdat het er zoveel zijn. Mijn bazin vertelde me dan ook dat Chinees Nieuwjaar zeer indrukwekkend is en een week duurt. Samen met een tiental vrienden reserveerde ik dan maar een tafel bij ons op de zaak.

Het buffet was zeker aangepast, ik proefde verschillende chinese champignons en iets dat rijstcake heet en de aroma's van andere ingredienten overneemt. Allemaal zeer smakelijke dingen - echte Chinees dus! Tegen 20u hoorden we dan een hels kabaal onder de vorm van voetzoekers en kwamem de draken/leeuwen het nieuwe jaar inluiden, het jaar van het konijn.

Zo'n drakendans is zeer knap georchestreerd, ik was sterk onder de indruk van het begeleidende lawaai. Aan de inkom lag al een hele avond een speenvarken dat begroet werd door de draken en uiteindelijk in stukjes aan de klanten werd gebracht. Welke kruiden daar zijn gebruikt weet ik niet, maar het eten van zo'n klein stukje speenvarken brengt me het hele jaar geluk dus....sowieso vraag ik de chef nog wel hoe hij het speenvarken bewerkt heeft.

Voor iedereen die mee heeft gefeest: 新年快乐

1 reacties:

Jan zei

Het was de moeite. Dat etentje mocht voor mij gerust een week duren. Nog eens bedankt!

Een reactie posten